Hei, ystävä!

Velvollisuutemme on kysyä jokaiselta sisääntulevalta paperit. Olethan täysi-ikäinen?

Kyllä
En

Moi, mitä etsit?

search

Valmistujaiset 2024 - Vinkit juhlien järjestämiseen!

Juoma ja ruoka, Trendit ja vinkit, Ruoka ja juoma

Valmistujaiset tai muut kevään juhlat tulossa? Tässä parhaat reseptit alkumaljoihin, juhlabooleihin, suolaisiin ja makeisiin tarjoiluihin sekä ideat kotijuhlien koristeluihin. Lue myös hyödylliset vinkit juhlien juomamenekkiin ja onnittelumaljan nostamiseen.

Ainakin tarvitaan riittävästi juhlajuomaa, mikä kakku maistuisi mahdollisimman monelle, missä vaiheessa pidetäänkään puheita ja olisiko booli helpoin tapa ratkaista alkumalja… Nämä ja monta muuta kysymystä voivat pyöriä mielessä, kun miettii valmistujaisten järjestämistä.

Kokosimme kattavan tietopaketin ylioppilasjuhliin, valmistujaisiin ja muihin kevään juhliin. Poimi parhaat juomavinkit, maistuvimmat valmistujaistarjoilut ja etikettitärpit tästä.

Kippis, valmistujaiset vuonna 2024 voivat alkaa!

Valmistujaiset 2024: Parhaat alkumaljat ja boolit

Moni asia juhlissa voi vaihdella, mutta yksi on aina: alkumalja. Se toivottaa vieraat tervetulleeksi ja sillä kilistellessä onnitellaan päivänsankaria.

Trendikäs raparperi-kuohuviinishrub

Valmistujaisia vietetään alkukesällä, joten kauden makuun tehty raparperi-kuohuviinishrub on täydellinen valinta tervetulomaljaksi: raikkaan makeaa raparperia, trendikästä etikkasiirappia eli shrubia ja juhlavia kuohuja.

→ Raparperi-kuohuviinishrubin ohjeen löydät täältä.

Elegantti French 5,5 on alkumalja menneen ajan tyyliin

Jos haluat tervetulomaljaksi todellista tyyliä, oikea valinta on klassikko-cocktail French 75:n pohjalta mukailtu versio French 5,5. Se on hienostunut makukombo seljankukkaa, sitruunaa, Seedlip Garden -tislettä ja kuplivaa Freixenet Sparkling 5,5 % -kuohuviinijuomaa.

→ Katso French 5,5:n resepti tästä.

Alkoholiton alkumalja ja hauskat koristeluideat

Muista myös alkoholiton alkumalja! Pommac-virvoitusjuoma on klassikkojen klassikko siinä roolissa, ja nyt Pommacista on saatavana entistä juhlavampi versio, Pommac Brut. Uutuusjuoma sisältää aitoa samppanja-aromia ja sen lasipullo aukeaa poksahtaen kuten kuohuviinipullokin.

Ja mikä estää koristelemasta kuohujuoman! Niin alkoholillisen kuin holittoman kuohuvan voi tuunata makunsa mukaan vaikkapa hattaralla, upeilla kukkajääpaloilla tai jäädytetyillä marjoilla.

→ Kurkkaa kuohujuoman koristeluideat tästä.

Näin teet hauskan ja tyylikkään kuohuviinibaarin kotiin

Valmistujaisten ja ylioppilasjuhlien vetonaula on kuohuviinibaari, jossa jokainen juhlija saa itse sekoittaa oman kuohuviinidrinkkinsä – myös alkoholittomasti. Kuohuviinibaari on hauska ohjelmanumero, näyttävä juhlakoriste ja oma baarimikko, joka vapauttaa juhlien järjestäjän kuohuviinin kaatamisesta seurusteluun. Innostuitko? Lue vinkit baarin rakentamiseen ja lataa tulostettavat käyttöohjeet ja valmis baarin kyltti.

→ Katso kuohuviinibaarin teko-ohjeet tästä.

Kuohuviini-raparperibooli – kesän raikkaat maut valmistujaisboolissa

Raikas raparperi-kuohuviinibooli tekee juhlatunnelmasta astetta aurinkoisemman. Boolissa maistuvat raparperi, sitruunalimonadi, lime ja kuohuviini. Koristeena on raparperin varsia ja hauskoja kurkkusuikeroita. Kuin kesä boolimukissa!

→ Katso kuohuviini-raparperiboolin teko-ohje ja video tästä.

Alkoholiton Pommac-booli – hedelmäinen klassikkobooli valmistujaisiin

Etsitkö hyvää alkoholittoman juhlaboolin reseptiä? Sellainen syntyy totta kai klassikkojuhlajuoma Pommacista sekä omenamehusta ja persikkasoseesta. Boolin viilentää jättijääpala, joka toimii samalla näyttävänä koristeena – kuin hedelmäsaari keskellä keltaista merta!

→ Katso Pommac-boolin teko-ohje ja video tästä.

Valmistujaiset 2024: Suolaiset ja makeat valmistujaistarjoilut

Kuohuviinin kanssa sopivat cocktailpalat – 4 ideaa

Mitä pikkupurtavaa kuohuviinin kaveriksi ja alkupalaksi? Tässä neljä ideaa, kaksi suolaista ja kaksi makeaa: hernebruschetat, kurkku-lohirullat, täytetyt mansikat ja vaahtokarkki-rocky road. Cocktailpalat on natsattu yhteen kuivan kuohuviinin kanssa. Tarjoilu- ja juomapulma ratkaistu!

→ Katso suolaisten ja makeiden cocktailpalojen teko-ohje tästä.

Valmistujaisherkut annoksina laseissa: skagen ja sitruuna-marenkikakku

Valmistujaisten juhlapöytään katetaan perinteisesti sekä suolaista että makeaa kakkua – siis voileipäkakkua ja erilaisia marja-kermahoukutuksia. Samat maut voi kuitenkin laittaa tarjolle modernisti myös yksittäisinä annoksina laseihin koottuna. Valmista minikoon voileipäkakut esimerkiksi skagenin klassiseen makumaailmaan, ja tarjoa juhlakakun tilalla helppoja sitruuna-marenkiannoksia.

→ Katso laseihin annosteltujen skagenin ja sitruunaherkun ohjeet tästä.

Vaaleanpunainen Pommac-kakku on juhlapöydän kaunotar

Valmistujaisten hittikakku on hurmaava Pommac-kakku. Kakkukerrosten välissä on Pommacista kuohkeutta saavaa marjaisaa moussea, jossa maistuu vadelma ja punaherukka. Pommac-kakku koristellaan naked cake -tyyliin: ohut kerros moussea reunoille ja päälle reilu keko marjoja ja yrttejä.

→ Katso Pommac-kakun teko-ohje tästä.

Hileinen wine slush on kevyt mutta herkullinen jälkiruoka

Jos kakut ja muut leivonnaiset tuntuvat turhan tuhdeilta jälkiruoilta, mainio vaihtoehto menuun makeaksi päätökseksi on wine slush. Mansikoista, appelsiinimehusta ja kuohuviinistä tehty viileä jääsohjo on helppo valmistaa ja sopivan juhlava valmistujaisten tarjoiluihin.

→ Wine slushin reseptin löydät täältä.

Valmistujaiset 2024: Näin järjestät onnistuneet juhlat

Paljonko juomia varataan juhliin – valmistujaisten järjestäjän ABC

Juhlien järjestäjän miniopas vastaa yleisimpiin kysymyksiin: Millaisia erilaisia juomia juhliin tarvitaan? Mikä on hyvä juomatarjoilujen määrä? Paljonko kuohuviiniä tai boolia kuluu per henkilö? Vinkkien avulla järjestät juhlat, joissa juomatarjoilut eivät lopu kesken ja jokaiselle vieraalle löytyy mieluisaa siemailtavaa.

→ Katso juhlien juomatarjoiluiden opas tästä.

Juomalasien koristelu – 3 ideaa juhlavieraille

Paljon vieraita juhlissa ja oma lasi aina hukassa? Tässä kolme hauskaa ideaa, kuinka nimikoit oman juomalasin niin, että se pysyy tallessa koko juhlaillan. Nimikointikoriste, kuten pieni ylioppilaslakki juomalasin reunassa, tukee kivasti juhlien teemaa.

→ Katso lasien koristeluvinkit tästä.

Onnittelumaljan etiketti – 5 vinkkiä skoolaamiseen

Onnittelumaljan kohottaminen kuuluu valmistujaisiin ja ylioppilasjuhliin. Tiedätkö, miten onnittelumalja nostetaan oikeaoppisesti? Saako laseja kilistää tai tyhjällä lasilla skoolata? Entä millainen on hyvä maljapuhe? Lue viisi vinkkiä, joiden avulla olet juhlien mestariskoolaaja.

→ Katso ohjeet onnistuneeseen onnittelumaljaan tästä.

Hartwall VIP – Suomen kuplivin yhteisö

Hartwall VIP-klubin jäsenenä pääset juoma-alan sisäpiiriin: saat kuumimmat juomatrendit suoraan sähköpostiisi, osallistut automaattisesti kuukausittaisiin arvontoihin ja saat virkistäviä etuja. Sinulla on myös mahdollisuus vaikuttaa siihen, mitä suomalaiset tulevaisuudessa juovat!