Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Hyvinvointi:

Juhli ilman alkoholia – parhaat mocktail-reseptit!

Kun haluat juhlavan juoman ilman alkoholia, ratkaisu ovat elegantit mocktailit. Makua, väriä ja aidon drinkin tuntua, mutta holittomasti. Kokosimme tyylikkäimmät mocktail-reseptit – cin, cin!

Vuodenvaihteen juhlakauden jälkeen moni valitsee alkoholitonta, mutta viime aikoina holittomat juomat ovat olleet suosiossa muutenkin. Vallalla oleva terveys- ja fitnessbuumi vaikuttaa siihen, että humalatilaa ja myös alkoholin tuomia kaloreita halutaan välttää.

Vaihtaminen holittomaan tuo vapautta: voit juhlia ja juoda, ja silti ajaa autolla kotiin ja lähteä seuraavana aamuna treenaamaan. Moni myös yhdistää illanvietossaan perinteisiä ja alkoholittomia drinkkejä. Kun cocktailien väliin ottaa mocktailin, ilta ei mene överiksi ja jaksaa paremmin. Tässä tulee maistuvat ja suositut mocktail reseptimme! 

Lue lisää trendi-ilmiöstä ja alkoholittomien juomien suosiosta täältä.

Klassikot alkoholittomina: Mojito, Cosmopolitan ja Moskow Mule

Kaikkien aikojen klassikko-cocktailitkin taipuvat hyvin mocktaileiksi. Moskow Mule -mocktail saa alkuperäistä drinkkiä imitoivan makunsa inkiväärioluesta, Cosmolitanin kirpeys taas tulee karpalo- ja appelsiinimehuista, ja Mojitossa minttu ja lime maistuvat niin vahvasti ettei alkoholin puuttumista edes huomaa.

Katso klassikoiden mocktail-reseptit ja makuarviot täältä.

Tisleillä makua mocktaileihin: alkoholiton gin tonic

Vaikka mocktaileissa ei ole alkoholia, niiden ei tarvitse olla mehusekoituksia. Alkoholittomat tisleet, kuten Seedlip, antavat holittomaan drinkkiin saman intensiivisyyden ja syvyyden kuin väkevät alkoholit cocktaileihin. Seedlip myös tuo muiden juomassa käytettävien ainesosien maut esiin.

Kurkkaa täältä ohjeet alkoholittomaan gin toniciin.

Juhlakilistelyt ja alkoholittomat kuohujuomat

Juhlissa alkumaljoihin kannattaa valita myös alkoholiton vaihtoehto. Pommac on aina toimiva ja myös lapsiystävällinen ratkaisu, mutta jos haluat jotain aikuisempaan makuun, maustamaton Novelle-kivennäisvesi on hyvä pohja alkoholittomiin kuohujuomiin. Testaa esimerkiksi mustaherukanlehdistä, sitruunasta ja ruokosokerista syntyvää mocktailia. Tai yhdistä kivennäisveteen koivunmahlaa ja alkoholitonta Happy Joe -siideriä. 

Katso vinkit mustaherukanlehtijuomaan ja koivunmahlamaljaan täältä.

tiki-mocktail.png

Tiki-mocktailit tarjoavat tropiikin tunnelmaa

Tiki-cocktailit ovat ihan oma cocktailien tyyppiensä: nämä värikkäät, tropiikin henkeä huokuvat drinkit tarjoillaan yleensä koverretusta hedelmästä ja koristellaan runsaasti. Perinteisesti tiki-cocktaileissa käytetään rommia, mutta tässä mocktail-versiossa sen tilalla on kookosmaitoa ja sokeritonta Hartwall Jaffa Ananas -limua

Värikkään tiki-mocktailin reseptin ja ohjevideon löydät täältä.

pommac booli.png

Kun väkeä on paljon – alkoholittomat boolit

Isoissa juhlissa mocktailien askartelu jokaiselle erikseen on työläs urakka, joten booli on kätevä ratkaisu. Juoma kulhoon ja jokainen saa kauhoa siitä janonsa mukaan.

Tämä alkoholiton ja sokeriton ananas-limebooli on raikas juoma juhlaan kuin juhlaan. Resepti ja ohjevideo löytyvät täältä.

Yllätä kemujen lapsivieraat heille tehdyllä omalla, näyttävän värikkäällä boolilla.

Katso hedelmätornado-boolin resepti ja ohjevideo täältä.

Keltainen Pommac-booli on näyttävä lisä kauttaukseen. Boolin juju on hedelmillä koristeltu jättijääpala, joka on tehty boolin aineksista – näin se ei sulaessaan laimenna boolia.

Katso aurinkoisen Pommac-boolin resepti ja ohjevideo täältä.

Halloween-juhlien ehdoton juoma karmiva karkkibooli.

Katso supermakean ja ällöttävän houkuttelevan boolin resepti ja ohjevideo täältä.

juhannus.png

Luonnonkukilla koristeltu kesä-mocktail

Alkoholittomia drinkkejä on helppo tuunata aina kuhunkin vuodenaikaan ja juhlaan sopivaksi. Esimerkiksi juhannuksen

kilistellään mocktaililla, jonka lasiin on sidottu minikokoinen kukkaseppele ja jossa maistuvat vadelma ja sitruuna.

Katso juhannus-mocktailin resepti ja ohjevideo täältä

joulumocktail.png

Joulun mocktailit ja muut alkoholittomat juomat

Yksi talven juhlakauden ihastuttavimmista alkoholittomista juomista on iloisen punainen tonttulakki-mocktail. Jaffa Jouluomena -virvoitusjuomaa höystävät inkivääri ja vanilja, ja tonttulakin mallinen lasi koristellaan piparminttutangolla ja kirsikkatikulla.

Tonttulakki-mocktailin reseptin ja ohjevideon löydät täältä.

Talvinen versio klassikkococktailista mojitosta on glögimojito. Mojitomaisen maun antavat tutut limetti ja minttu, niiden kaveriksi lorautetaan glögiä sekä Vichy-kivennäisvettä. Cocktaili-versiossa mukana on myös rommia, alkoholittomassa se jätetään pois.

Vinkit ja reseptivideon alkoholittomaan glögimojitoon löydät täältä.

Tämä juoma on nerokas ja mocktailmainen yhdistelmä glögiä ja limua. Lämmin Pepsi-glögi sopii tilanteisiin, joissa haluat tarjota jotain uutta, keskustelua herättävää ja kaikille maistuvaa.

Katso ihastuttavan Pepsi-glögin resepti ja ohjevideo täältä.

Saatat pitää myös näistä