Moi, mitä etsit?

search

Kokosimme vinkit vappuun

Vappu – parhaat vinkit ruoka- ja juomatarjoiluihin

Juoma ja ruoka, Ruoka ja juoma, Vappu

Miten munkeista saa rapeita? Kuinka kuohuva säilyy piknikillä kylmänä? Brunssin parhaat herkut? Kokosimme nämä ja monta muuta vinkkiä vappuun.

Vappu on siitä mainio ruoka- ja juomajuhla, että siihen ei tarvitse valmistautua keittiössä päiväkausia. Kiireisimmälle riittää, kun panee juomat ajoissa kylmään, päättää kuuluuko munkki- vai tippaleipäjengiin ja hankkii vappupäivän brunssille jotain suolaista. Jotta pääsisit vapun herkutteluissa todella helpolla, kokosimme yhteen parhaat vinkit ruokiin ja juomiin.

Vappu 2022 osuu viikonlopulle: kuohuvat korkataan ja Manta lakitetaan lauantaina 30.4, ja brunssia nautitaan sunnuntaina 1.5.

Vapun kuohuvat juomat

Vapun ykkösjuoma on tietenkin kuohuviini. Jos mietit, mikä kuohuva kannattaa valita vappuaaton kilistelyille ja mikä vappupäivän brunssille, vapun viinisuositukset helpottavat valintaa.

Usein suomalainen kevätsää pitää huolen, että juoma säilyy viileänä myös vapun piknikillä. Jos kuitenkin sattuisi olemaan lämmintä, kannattaa tarkistaa vinkit, miten pidät vappujuomasi kylmänä.

SariAyreVappu2020Kuohuviinicocktailit-13 (003).jpg

Kuohuviinin lisäksi vapun kippistelyyn sopivat erilaiset kuohuviinicocktailit. Testaa vaikkapa persikalla ja vadelmalla maustettua Belliniä, rosé-spritziä, limellä ja kurkulla varioitua Hugoa tai keväistä raparperi-spritziä.

Jos haluat lasiisi kuohuvaa, mutta alkoholitonta, loistava valinta on Pommac Brut. Perus-Pommacista vähennetty sokerimäärä, aito samppanja-aromi ja poksahtava patenttikorkki tekevät Brutista juhlavan juoman aikuiseen makuun.

Kuohujuomien lisäksi vapun drinkkilistalle kannattaa ehdottomasti nostaa Long Shot Lemonade. Sitruunainen, sopivasti kirpeää ja makeaa yhdistävä cocktail sekoitetaan Hartwall Original Long Shot Lemon -gin-sitruunalikööristä, sitruunamehusta, Ginger Alesta ja hunajasta.

Vappuklassikot: sima ja munkit

Vapun kaksi ratkaisevaa herkkua, sima ja munkit, voivat kuulostaa kiireiselle turhan työläiltä. Kuka muistaa panna siman käymään viikkoa ennen juhlaa? Ja onhan munkkien uppopaistaminen aikamoinen öljy-show. Onneksi niissä molemmissa voi oikaista, mausta tinkimättä.

Pikasima on todellinen neronleimaus. Lasin pohjalle vain sitruunamehua ja siirappia sekä päälle Pommacia – valmista parissa minuutissa!

Onpa valintasi munkkien paisto tai kaupan paistopisteellä käynti, vappuherkku nousee uusiin sfääreihin kuorrutteilla. Perinteisesti tomusokerikuorrute tehdään sitruunamehuun, mutta siihen voi käyttää mitä tahansa nestettä – kuten lempijuomaasi! Testaa vaikka Jaffalla, Baileysillä tai Mionetolla kuorrutettuja munkkeja.

Vapun suolaiset ja makeat brunssiherkut

Vappubrunssin tarjoiluilta vaaditaan erinomaisen maun lisäksi kätevyyttä – etenkin jos brunssieväät pakataan mukaan piknikille. Brunssiruoat eivät saisi nahistua, litistyä, sulaa tai jäähtyä vaikka piknik kestäisi pidempäänkin.

Kokoa vappubrunssi superhelposta pallosalaatista, parsalla ja brie-juustolla täytetyistä nyyteistä, järjettömän hyvästä sillidipistä ja ruislastuista sekä kätevästä kerrosjälkkäristä.

pirtelödrinkki_4x3__600.jpg

Jos brunssia nautitaan kotona, jälkiruoaksi sopii näyttävä Baileys-pirtelödrinkki. Aikuisten pirtelö eli boozy milkshake on samettisen marjainen sekoitus Baileys Strawberry Cream -kermalikööriä, vaniljajäätelöä, mansikoita ja kermavaahtoa.