Moi, mitä etsit?

search
Juoma ja ruoka, Hyvinvointi, Hyvää tekevät juomat, Alkoholiton:

Juhli ilman alkoholia – parhaat mocktail-reseptit!

Kun haluat juhlavan juoman ilman alkoholia, ratkaisu ovat elegantit mocktailit. Makua, väriä ja aidon drinkin tuntua, mutta holittomasti. Kokosimme tyylikkäimmät mocktail-reseptit – cin, cin!

Vuodenvaihteen juhlakauden jälkeen moni valitsee alkoholitonta, mutta moni on viime vuosina muutenkin vähentänyt alkoholin käyttöään tai lopettanut sen kokonaan. 

Vaihtaminen holittomaan tuo vapautta: voit juhlia ja juoda, ja silti ajaa autolla kotiin ja lähteä seuraavana aamuna treenaamaan. Moni myös yhdistää illanvietossaan perinteisiä ja alkoholittomia drinkkejä. Tässä tulee maistuvimmat ja suosituimmat mocktail-reseptimme! 

Lue lisää trendi-ilmiöstä ja alkoholittomien juomien suosiosta täältä.

Klassikot alkoholittomina: Mojito, Cosmopolitan ja Moskow Mule

Kaikkien aikojen klassikko-cocktailitkin taipuvat hyvin mocktaileiksi. Moskow Mule -mocktail saa alkuperäistä drinkkiä imitoivan makunsa inkiväärioluesta, Cosmolitanin kirpeys taas tulee karpalo- ja appelsiinimehuista, ja Mojitossa minttu ja lime maistuvat niin vahvasti ettei alkoholin puuttumista edes huomaa.

Katso klassikoiden mocktail-reseptit ja makuarviot täältä.

alkoholiton_gin_tonic_16x9__of.jpg

Alkoholiton GT kahdella tavalla

Yksi klassikkojen klassikko on gin tonic eli GT. Siitä saa alkoholittoman version kahdellakin tavalla. Yksi vaihtoehto on korvata gin alkoholittomalla tisleellä, kuten Seedlipillä. Se antaa drinkille saman intensiivisyyden ja syvyyden kuin väkevä antaa originaanille GT:lle. Seedlip myös tuo muiden juomassa käytettävien ainesosien maut esiin.

Terästä alkoholiton GT Seedlip-tisleellä

Toinen tapa tehdä alkoholiton GT on korvata gin katajanmarjoista keitetyllä siirapilla. Saattaa kuulostaa työläältä, mutta itse asiassa siirappi valmistuu helposti muutamassa minuutissa.

Alkoholiton GT, jonka potku tulee katajanmarjasiirapista

Juhlakilistelyt ja alkoholittomat kuohujuomat

Juhlissa alkumaljoihin kannattaa valita myös alkoholiton vaihtoehto. Pommac on aina toimiva ja myös lapsiystävällinen ratkaisu, ja kuivempi Pommac Brut sopii myös aikuisempaan makuun. Myös maustamaton Novelle-kivennäisvesi on hyvä pohja alkoholittomiin kuohujuomiin. Testaa esimerkiksi mustaherukanlehdistä, sitruunasta ja ruokosokerista syntyvää mocktailia. Tai yhdistä kivennäisveteen koivunmahlaa ja alkoholitonta Happy Joe -siideriä. 

Katso vinkit mustaherukanlehtijuomaan ja koivunmahlamaljaan täältä.

tiki-mocktail.png

Tiki-mocktailit tarjoavat tropiikin tunnelmaa

Tiki-cocktailit ovat ihan oma cocktailien tyyppinsä: nämä värikkäät, tropiikin henkeä huokuvat drinkit tarjoillaan yleensä koverretusta hedelmästä ja koristellaan runsaasti. Perinteisesti tiki-cocktaileissa käytetään rommia, mutta tässä mocktail-versiossa sen tilalla on kookosmaitoa ja sokeritonta Hartwall Jaffa Ananas -limua

Värikkään tiki-mocktailin reseptin ja ohjevideon löydät täältä.

pommac booli.png

Kun väkeä on paljon – alkoholittomat boolit

Isoissa juhlissa mocktailien askartelu jokaiselle erikseen on työläs urakka, joten booli on kätevä ratkaisu. Juoma kulhoon ja jokainen saa kauhoa siitä janonsa mukaan.

Tämä alkoholiton ja sokeriton ananas-limebooli on raikas juoma juhlaan kuin juhlaan. Resepti ja ohjevideo löytyvät täältä.

Yllätä kemujen lapsivieraat heille tehdyllä omalla, näyttävän värikkäällä boolilla.

Katso hedelmätornado-boolin resepti ja ohjevideo täältä.

Keltainen Pommac-booli on näyttävä lisä kauttaukseen. Boolin juju on hedelmillä koristeltu jättijääpala, joka on tehty boolin aineksista – näin se ei sulaessaan laimenna boolia.

Katso aurinkoisen Pommac-boolin resepti ja ohjevideo täältä.

Halloween-juhlien ehdoton juoma karmiva karkkibooli.

Katso supermakean ja ällöttävän houkuttelevan boolin resepti ja ohjevideo täältä.

juhannus.png

Kesäiset mocktailit

Alkoholittomia drinkkejä on helppo tuunata aina kuhunkin vuodenaikaan ja juhlaan sopivaksi. Esimerkiksi juhannuksena kilistellään mocktaililla, jonka lasiin on sidottu minikokoinen kukkaseppele ja jossa maistuvat vadelma ja sitruuna.

Katso juhannus-mocktailin resepti ja ohjevideo täältä.

Jos kaipaa raikkautta kuumaan kesäpäivään, on inkivääri-highball oiva valinta. Mocktail saa lisämakua limestä, hunajasta ja alkoholittomasta Seedlip-tisleestä.

Katso inkivääri-mocktailin resepti täältä.

Trendikkäässä laventeli-karhunvatukkamocktailissa on upea maku.

Katso laventeli-karhunvatukkamocktailin resepti ja ohjevideo täältä. 

Kun kaipaat klassiseen mojitoon vaihtelua, kokeile mustikkaista Pommac-mojitoa. 

Katso mustikkaisen mojito-mocktailin resepti ja ohjevideo täältä. 

Maistuisiko trooppisen hedelmäinen, raikkaan sitruksinen tai makean mausteinen drinkki? Darravapaan suunnittelemassa cocktailkolmikossa on upeat maut ja hehkuvat värit.

Katso Darravapaa Smashin, Tropical Daydreamin ja Sweet & Berries -mocktailin ohjeet täältä.

Flow Festivalin ja Hartwallin yhteistyössä kehittämä alkoholiton Flow x Seedlip -drinkki valloittaa raikkaalla maullaan ja hehkuvilla väreillään. Drinkin juju on supersuosittujen sour-drinkkien happamuus yhdistettynä raikkaaseen sitruksisuuteen!

Testaa raikas ja kirpeä Flow x Seedlip mocktailin resepti.

joulumocktail.png

Joulun mocktailit ja muut alkoholittomat juomat

Yksi talven juhlakauden ihastuttavimmista alkoholittomista juomista on iloisen punainen tonttulakki-mocktail. Jaffa Jouluomena -virvoitusjuomaa höystävät inkivääri ja vanilja, ja tonttulakin mallinen lasi koristellaan piparminttutangolla ja kirsikkatikulla.

Tonttulakki-mocktailin reseptin ja ohjevideon löydät täältä.

Talvinen versio klassikkococktailista mojitosta on glögimojito. Mojitomaisen maun antavat tutut limetti ja minttu, niiden kaveriksi lorautetaan glögiä sekä Vichy-kivennäisvettä. Cocktaili-versiossa mukana on myös rommia, alkoholittomassa se jätetään pois.

Vinkit ja reseptivideon alkoholittomaan glögimojitoon löydät täältä.

Tämä juoma on nerokas ja mocktailmainen yhdistelmä glögiä ja limua. Lämmin Pepsi-glögi sopii tilanteisiin, joissa haluat tarjota jotain uutta, keskustelua herättävää ja kaikille maistuvaa.

Katso ihastuttavan Pepsi-glögin resepti ja ohjevideo täältä.